• WebMaster Sousa Faria

Lisabona, orașul care încântă!

Updated: Dec 29, 2020


Foto: nathsegato/Pixabay

Oraș cosmopolit și capitala Portugaliei, istoria Lisabonaa fost întotdeauna legată de poziția sa geografică, care este strategică în relația dintre Peninsula Iberică și Oceanul Atlantic.

Fundația satului este pierdută în vremuri și legende, și există mai multe descoperiri arheologice care dovedesc prezența fenicienilor aproximativ 1200 de ani î.Hr., precum și urme datând din perioada neolitică.

Prin urmare, ne confruntăm cu unul dintre cele mai vechi orașe din lume, unde celtics, greci, romani și mauri au trecut, de asemenea, prin intermediul.

După ocupația romană, în care Lisabona a fostnumită Olissipo,orașul a fost invadat de arabi, care l-au numit "Al-Ushbuna",rămânând ca un punctcomercial important, și anume în vederea schimbului de bunuri către țări precum Maroc, Tunisia sau Egipt.

În secolul al X-lea, Lisabona a fost unul dintre cele mai mari orașe din Europa, cu aproximativ 100.000 de locuitori, chiar mai mare decât Londra sau Paris.

Treptat, mauri au fost introducerea culturii lor, și în acest moment alfama se naște, astăzi cartierul cel mai tipic al orașului, și primele cetăți ale Castelului São Jorgesuntconstruite, una dintre atracțiile sale principale.

În 1147, Lisabona a fost recucerită de primul rege al Portugaliei, D. Afonso Henriques, și a devenit capitala regatului în 1255.

Istoria De la Lisabona este marcată de transformarea sa într-un punct de plecare pentru caravelle și naus care au descoperit lumi noi și, de asemenea, într-un centru de piață în cazul în care condimente din Est a sosit și au fost tranzacționate.

Această perioadă este sărbătorită de Turnul Belém și Mănăstirea Jerónimos, două bijuterii arhitecturale din secolul al XVI-lea, care astăzi încântă turiștii care vizitează orașul.

În 1755, Lisabona a fost devastată de un cutremur, urmat de un tsunami și un incendiu violent care a distrus o mare parte a orașului. A urmat reconstrucția, care a transformat-o înmetropola modernă de astăzi.

Foto: Júlia Orige/PixabayLISABONA ASTĂZI

Clasat de CNN ca fiind cel mai tare oraș din Europa, lăudat pentru viața de noapte și străzile fascinante din cartierele sale istorice, Lisabona este acum una dintre cele mai căutate capitale europene pentru turiști, deși își păstrează autenticitatea.

Cu un soare care strălucește 290 de zile pe an și o temperatură ușoară, Lisabona este un oraș sigur, unde vă puteți plimba ziua și ieși noaptea în liniște.

Bogată în patrimoniu, animație culturală și multiculturalism, Lisabona este renumită pentru primirea sa, fapt care a câștigat-o pentru a fi considerat, într-un sondaj de Trip Advisor,al treilea cel mai ospitalier oraș din lume.

În plus, capitala portugheză are în "curriculum" mai multe distincții, inclusiv premiul World Leading City Break Destination.

Foto: kontostudenta/Pixabay

Vizitarea Lisabona nu este doar vizitarea străzilor sale tipice și cartiere, dar, de asemenea, observarea orașului din numeroasele sale puncte de vedere, vizitarea muzeelor, se bucură de râul Fantastic Tagus, se bucură de gastronomie și intră în lumea unică a Fado.

Iată câteva dintre atracțiile de top ale orașului:

· Apeductul Águas Livres

· Arcul de Augusta Street

· Districtul Alfama

· Basília Stelei

· Casa dos Bicos / Fundația José Saramago

· Casa Fernando Pessoa

· Casa-Muzeu Amália Rodrigues

· Castelul Sf. Gheorghe


Foto: Júlia Orage /Pixabay

· · Centrul Cultural Belém

· Respiraţie şuierătoare

· Mănăstirea Carmelite

· Coliseu dos Recreios

· Liftul gloriei

· Stația Rossio

· Stadionul Sport Lisboa e Benfica

· Stadionul José de Alvalade

· Galeriile Romane

· Grădina Zoologică din Lisabona

· Punctul de vedere al Harului

· Punctul de vedere Penha de France

· Punctul de vedere al Senhora do Monte

· Punctul de vedere Santa Luzia

· Punctul de vedere al lui São Jorge

· Punctul de vedere al parcului Eduardo VII

· Mănăstirea Jerónimos

· Muzeul - Cimitirul Plăcerilor

· Muzeul Bordalo Pinheiro

· Muzeul Caluste Gulbenkian

· Muzeul Marinei

· Muzeul Președinției Republicii

· Muzeul Fado

· Muzeul Național de Artă Antică

· Muzeul Național al Antrenorilor

· Oceanarium de la Lisabona

· Model de descoperiri

· Palatul Național Queluz

· Parcul Națiunilor

· Parque Eduardo al VII-lea