Lisabona, orașul care încântă!

Updated: Dec 29, 2020


Foto: nathsegato/Pixabay

Oraș cosmopolit și capitala Portugaliei, istoria Lisabonaa fost întotdeauna legată de poziția sa geografică, care este strategică în relația dintre Peninsula Iberică și Oceanul Atlantic.

Fundația satului este pierdută în vremuri și legende, și există mai multe descoperiri arheologice care dovedesc prezența fenicienilor aproximativ 1200 de ani î.Hr., precum și urme datând din perioada neolitică.

Prin urmare, ne confruntăm cu unul dintre cele mai vechi orașe din lume, unde celtics, greci, romani și mauri au trecut, de asemenea, prin intermediul.

După ocupația romană, în care Lisabona a fostnumită Olissipo,orașul a fost invadat de arabi, care l-au numit "Al-Ushbuna",rămânând ca un punctcomercial important, și anume în vederea schimbului de bunuri către țări precum Maroc, Tunisia sau Egipt.

În secolul al X-lea, Lisabona a fost unul dintre cele mai mari orașe din Europa, cu aproximativ 100.000 de locuitori, chiar mai mare decât Londra sau Paris.

Treptat, mauri au fost introducerea culturii lor, și în acest moment alfama se naște, astăzi cartierul cel mai tipic al orașului, și primele cetăți ale Castelului São Jorgesuntconstruite, una dintre atracțiile sale principale.

În 1147, Lisabona a fost recucerită de primul rege al Portugaliei, D. Afonso Henriques, și a devenit capitala regatului în 1255.

Istoria De la Lisabona este marcată de transformarea sa într-un punct de plecare pentru caravelle și naus care au descoperit lumi noi și, de asemenea, într-un centru de piață în cazul în care condimente din Est a sosit și au fost tranzacționate.

Această perioadă este sărbătorită de Turnul Belém și Mănăs